Wednesday, January 23, 2008

trip to snow wolrd!! (^^)


last weekend kami g bukit cherakah kat shah alam.. quite fun n refreshing.. n here teman nk ceritakan perjalanan hidup kami ms kat sana (^^)

watak2 terbabit: me, dudu(dd), mumu(muni), pupu(pae), tutu(ateh) XP

-- Chapter 1 - cycling around taman bukit cherakah~ haa~ (^^) --

.. mula2 smpi 2 kami kena byr fee msuk rm3/person (ok la tu).. then kami sewa basikal dgn rm3/hour/person (rs mcm agk mahal).. tamak itu ada dlm setiap manusia.. rm3/hour?? mahalnye.. hee sbb time tu rs mcm nk berbasikal berjam2 XP..

after few minutes~..

letiih sbb cycle daki bukit... hahahahaha kelaka tol XP baru sekejap cycle dh penat.. tp sbb naik bukit la heee XP then rest jap kat bench dlm teritory taman burung.. smpi2 je teman dgr ada org "salam sejahtera".. burung kaka tua rupanya.. dari jauh dh dgr.. ingt nk rakam dia borak.. skali ble smpi senyap la plak.. cet.. pastublah la.. sekali ble jauh dia bunyi la plak.. hakhakhak XD
rest mkn (kira breakfast la kot XP ).. mkn sandwich.. kredit to pupuuu heee sdap2 XP
.. then kami smbung cycling (naik bukit jgak).. kami jln2 naek beskal ke Tmn Rmah Tradisional.. then singggah kat danau perikanan.. n plg best kami singgah kat Tmn Sawah.. siap dgn titi lg.. so much fun.. ms kat swh tu btul2 dgn suasana bendang (which the scene yg dh laaaaaaaama sgt aku nk g, rs n tggal.. hee..pastu trus cycle blik ke tmpat sewa beskal.. genap 1hour kami cycling.. overall.. sgt best.. cycling around.. dgn environment yg sgt fresh.. pg2 plak 2.. heee.. dh lm xmaen beskal since msuk matrik.. dh gedabak kan.. nk maen beskal keliling kmpung segan plak.. kang apa org kmpung kata.. "apala dh besar pnjg nk maen beskal lg.. bwk2la g kebun ke.. tukang ke.. " hahahaha XD
.. sgt2 fun.. tottemo (^^) hee

-- End of Chapter 1 -- -- -- -- -- -- --

-- Chapter 2: Visit to Rmah 4 musim (kebetulan skrg dia tgh winter season) waah~ (^^) --
lpas bg basikal (n byr sewa) kami tggu bas plak.. untuk g ke rmah 4 musim.. actually blh je naek beskal td.. tp nk rs naek bas plak XP..
nk msuk tu kami kena byr rm3/person.. okla kot.. hee.. msuk dlm tu kool lg.. xrs sgt la sjuk dia.. masuk tu ada stu lorong tgh sbgi laluan.. kiri dan kana tmpat tu adalah tmn 4musim tu(depends on whatseason dat time).. kami msuk belah kiri dlu.. msuk2 je rmah season kiri tu trus berasap mulut XD.. mmg mcm kat oversea ms winter.. skali terpandang kat stu notifier.. 3degrees-7degrees.. shockk!!.. gle sejuk.. kat ofis yg bru 16degrees pn dh sejuk gle... hakhakhak XD..



try to catch asap dr mulut tu.. gagal XP

"mr sphinx" covered in snow hahahah XP


-- End of Chapter 2 -- -- -- -- -- -- --

.. tu je.. kiranye blh la nk jdkan tmpat tu sbgi tmpat rekreasi.. pasni nk g lg lah.. hee (^^)



5 comments:

estnora said...

wooohh ade lg rupanye tpt ni yer? ingatkan dah tutup. aku pegi skali jer dulu masa zaman skolah.. zaman2 bercinte ngan cik abg aku tu lar... haha! nama tpt tu bkt cahaya kan?

noname said...

yups.. dh bkak blik.. dlu ttup buat renovation kot.. tp skang dh bkak.. g la g laa~ XD

rosealley said...

seronoknyeeer dengar

noname said...

em em mmg sronot.. g la g la xD

rosealley said...

tapi kan tapi kan dd gtau aku muke ko kat cna nampak sonok sangat pun, biase2 jek, control macho lah 2;p